UNICEF arbete.

''UNICEF (the United Nations Children's Fund) arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund kämpar vi i över 190 länder och territorier för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande. Vår uppgift är att bilda opinion, påverka politiker och samla in pengar för att kunna skapa en bättre värld för barnen.''
*
UNICEF kämpar för alla barn världen över.
''I regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar gör vi vårt yttersta för att varenda unge ska få sina rättigheter tillgodosedda.Vi förhandlar med beslutsfattare för att få dem att prioritera barnen. Och vi hjälper till med det mest grundläggande under barnens uppväxt  – hela vägen från mammas mage och ut i vuxenlivet. UNICEFs arbete kan delas in i sju områden:''
  • Kämpar för barns rätt att överleva och utvecklas:
Idag dör allt för många barn av olika sjukdomar som kan förebyggas. UNICEF kämpar över hela världen för att ge barnen vaccin, bra hälsovård, rent vatten, toaletter, näringstillskott och myggnät. Detta behövs för att barnen skall kunna överleva och kunna växa. Dom ser också till att gravida och nyblivna mammor får den vården de behöver.
  • Kämpar för att skydda barn mot våld och övergrepp:
Många utav barnen lever under mycket svåra och utsatta förhållanden. Gatubarnen, barn som arbetar, barnsoldater, sexuellt utnyttjande barn och barn som utsätts för människohandel. Dessa barn har ett särskilt behov av skydd. UNICEF ger alla dessa barn ett akut stöd och rehabilitering. Men framförallt arbetar dom för att skapa en trygg miljö för alla barn.
  • Kämpar för att få stopp på aidsepidemin:
Flera miljoner barn drabbas idag av hiv och aids på olika sätt. Många utav barnen har förlorat en eller båda föräldrarna i aids och tvingas leva ensama och ta hand om sina syskon. UNICEF hjälper föräldrarlösa barn, dom ser till att barn som är hivpositiva och aidssjuka får mediciner, och dom håller även i ett projekt som sprider information hur man skyddar sig på bästa sätt.
  • Kämpar för att få världens beslutsfattare att ta barns rättigheter på allvar:
UNICEF vill bilda en opinion för barns rättigheter. Syftet med det är att få vuxenvärlden, regeringen, lagstiftare, media och övriga vuxna att prioritera barns rättigheter och behov.
  • Hjälper barn i krig och katastrofer:
Om ett krig bryter ut eller om en naturkatastrof når ett land är det oftast barnen som drabbas värst. UNICEF fokuserar på att rehabilitera barnen medans andra hjälporganisationer och folket i landet bygger upp hus m.m på nytt.
  • Kämpar för barns rätt att gå i skolan:
Utbildningen är en väg ur fattigdomen. UNICEF arbetar för att få alla barn världen över att få gå i skolan. På så sätt kan barnen utvecklas och få nya möjligheter till ett bra liv och en bra hälsa, att dom senare i vuxenlivet får en inkomst och möjlighet till att påverka saker och ting. UNICEF försöker utveckla läroplaner, dom bygger skolor och skoltoaletter, utbildar lärare och delar ut skolmaterial som skolväskor, pennor och skrivböcker.
  • Bekämpar fattigdomen:
Barnen är nycklen till världens utveckling. UNICEF menar att man måste prioritera barnen om dom ska kunna bekämpa fattigdomen och åstadkomma en hållbar förändring. 
Dessa sju punkterna är de mål som UNICEF arbetar för!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0